zondag 22 april 2012

Eigen kracht

Henk Eleveld

Bij het begin van de negende ronde stonden we op de achtste plaats. Boven ons stonden Almere en Schaakwoude met 6 punten. Onder ons stond de Twee Kastelen (DTK) en beiden hadden we 5 matchpunten. Wij hadden 4 bordpunten meer. Haren stond tiende en was al gedegradeerd.

DTK speelde net als wij tegen een van de beter geklasseerde teams en vooraf ging iedereen ervan uit dat DTK of wij het haasje zouden zijn. Toen we binnenkwamen werden er al allerlei theorieën verkondigd. Een Sneekspeler zei zelfs dat van ons gewonnen moest worden om de FSB teams te helpen in de derde klasse te blijven. Een heuse Friese erezaak!

Na een exegese van de Damwoudster voorzitter over de moord op Bonifatius, waarvan ik begreep dat die ongeveer op de plek van de speelzaal was gepleegd, werd duidelijk dat het een bloederige middag zou worden! Maar niet voor ons: de Snekers waren mak als lammeren.

Omdat ook DTK won, werd ineens de wedstrijd Schaakwoude-Almere heel belangrijk. Dat was ook de enige wedstrijd die na vijf uur spelen nog bezig was aan enkele borden. Een van die teams zou gaan degraderen. Het werden de mannen uit Damwoude. Organiseer je een eindronde en dan dit!

Een voor het derde gedenkwaardig seizoen is tot een einde gekomen. Na het noodlottige ongeval van Robert hebben we verschrikkelijk slechte wedstrijden gespeeld. Pas op de laatste dag hebben met een goede wedstrijd waar alles onze kant opviel, de veilige haven bereikt.

Tot slot past nog een groot woord van dank aan alle invallers, die de lastige taak hadden Robert te vervangen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten