maandag 21 oktober 2013

Suboptimale start

Stefan Kuipers

De eerste update heeft een tijdje op zich laten wachten, mede doordat we onze vlucht van zaterdagochtend op miraculeuze wijze hadden gemist. De groep heeft zich daarna opgesplitst, een deel is naar Utrecht gegaan en heeft de directe zondagochtendvlucht gepakt. Het andere deel heeft de trein naar Brussel gepakt en is vanaf daar via Athene en veel overstaptijd gevlogen.

Al met al kwamen we een paar uur voor het begin van ronde 1 aan en was er weinig tijd om te acclimatiseren. Zelf had ik de laatste twee nachten niet geslapen en zat dus meer dood dan levend achter het bord. Voor de anderen gold eigenlijk min of meer hetzelfde. Een harde 6-0 nederlaag tegen het team van PGMB-Rostov, waarbij eigenlijk Roeland nog wel de grootste kans had om de sterke Jobava te verslaan. Maar hij verzuimde te winnen en gaf toen helaas ook de remise weg.

De tweede ronde hebben we ons sterk gerevancheerd tegen een op papier gelijkwaardig SG Solingen. Met 4,5-1,5 is bijna iedereen van de nul af, alleen Marcel heeft nog wat opstartproblemen. Morgen hebben ze weer een blik (Wit-)Russen voor ons opengetrokken, wel wat zwakker dan die van de eerste ronde.

Het hotel is verder wel ok, net zoals het weer en het uitzicht. Internet is duidelijk minder, waardoor foto's er voorlopig even niet in zitten. Het resort zit wel een eindje van het centrum af, maar morgen gaan we per scooter het eiland een beetje verkennen.

Nu nog even voorbereiden en dan weer wat slaap inhalen.


Aan de tweede rij tafels en op de rug gezien, het team van Accres Apeldoorn met v.l.n.r.: Martin v. Dommelen, Freddie v.d. Elburg, Marcel Boel, Stefan Kuipers, Merijn v. Delft, Roeland Pruijssers.
(Klik op de foto voor een grotere weergave)


Zie ook het uitgebreide verslag van Mark Timmermans op Schaaksite.nl: 'Nederlandse verrichtingen bij EK-clubteams (ronden 1 & 2)'




Geen opmerkingen:

Een reactie posten