maandag 6 januari 2014

Terecht gelijkspel

Stefan Kuipers

De eerste zaterdag in januari kwam Rotterdam bij ons op bezoek voor de 4e ronde in de Meesterklasse. Op papier waren we licht in het voordeel, maar gezien onze slechte seizoenstart was dat geen enkele garantie. Stefan Kuipers speelde met zwart op het eerste bord tegen Vitaly Kunin en keek de hele partij tegen een miniem minnetje aan, maar moest na ruim 100 zetten toch opgeven. Op bord twee speelde Roeland Pruijssers weer als vanouds en gaf Frans Cuijpers geen schijn van kans, een erg mooi opgezette partij.



Het derde bord wist Merijn van Delft keurig met zwart in de Semi-Slav remise te houden tegen de kersverse Belgische grootmeester Bart Michiels. Op bord vier was het Sjef Rijnaarts die nooit echt lekker in zijn partij is gekomen en daarna ook verloor van een sterk spelende Jan Willem van de Griendt.



Aan bord vijf zat Maarten Solleveld, die op het allerlaatste moment moest invallen voor de zieke Sebastian Siebrecht. De opening leek wat moeizaam te gaan toen hij een pion verloor, maar hij wist toch ergens compensatie vandaan te halen en dat bleek later zelfs genoeg om de overwinning binnen te slepen.



Op het zesde bord had Ilja Zaragatski tegen Rini Kuijff een partij die alle kanten opging, maar waar uiteindelijk toch de vrede werd gesloten. Op bord zeven speelde onze topscorer Nico Zwirs een moeizame partij tegen Martin Martens. Hij kwam wat pionnen achter en hield nog lang vol, maar moest toen toch voor het eerst dit seizoen opgeven. Aan bord acht speelde Alexander Kabatianski een lange partij waarin hij geruime tijd in het voordeel leek te zijn tegen Johan Quist, maar zwart verdedigde taai en wist in het toreneindspel remise te maken. Op bord negen wint onze nieuwe topscorer Armen Hachijan in een mooi opgezette partij van Robby Kevlishvili en komt daarmee op een keurige 3,5 uit 4 dit seizoen. Aan het laatste bord speelde Arthur van de Oudeweetering, die helaas wegens gedoe op het spoor 45 minuten later was, een vrij rustige remise in een Caro-Kann tegen Michiel Besseling. Al met al het eerste gelijkspel in de Meesterklasse dit seizoen en in mijn ogen een terechte uitslag.


foto's op Facebook  |foto's op Google+

't Andere verslag

Geen opmerkingen:

Een reactie posten