dinsdag 18 september 2012

Net geen gelijkspel

Anton Weenink

Met drie invallers ondernam Accres 3 afgelopen zaterdag de verre reis naar Alphen aan den Rijn om tegen ASC 3 in het strijdperk te treden. Met name de teamleider was nogal pessimistisch: ASC was op papier veel sterker dan ons door invallers verzwakte team.

Eens te meer bleek dat ratingcijfers lang niet alles zeggen. Alle partijen gingen wonderlijk gelijk op en na vier uur spelen was een 2,5 – 2,5 stand bereikt.

Henk, Harrie en Anton hadden verdienstelijke remises bereikt. Hans had zelfs gewonnen. In een strijd met tegengestelde rochades was hij het eerst aan de bak gekomen. Wietze verging het helaas minder goed. Hij verloor een pion en raakte in een slechte stelling de draad kwijt. Hij capituleerde vlak voor de tijdcontrole.

De resterende drie partijen, waarop onze invallers bezig waren, hebben ons tot het einde in spanning gehouden.

Jan had misschien de iets betere papieren in een paard tegen loper eindspel. Zijn paard had goede velden, en hij had een gevaarlijke vrijpion. De vijandelijke loper kon echter tijdig alle gaten dichten en na bijna zes uur strijd, met beide klokken op vallen, werd tot remise besloten.

Dick stond in een tweesnijdende stelling een pion achter. Zijn tegenstander dwong tot dameruil en bleef het betere eindspel behouden. Door tijdsgebrek kon hij zijn voordeel niet verzilveren en beide spelers besloten tot remise.

André had een geheide remisestelling in handen en had geen mogelijkheden om safe op winst te spelen. Hij gaf deze stelling echter uit handen, verbruikte veel tijd, creëerde met nog een minuut bedenktijd een gevaarlijke tegenkans, maar ging uiteindelijk toch door zijn klok.

Een spannende wedstrijd, een bijna gelijkspel. Het geeft ons hoop voor de rest van de competitie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten