maandag 10 december 2012

Keurige 3-1 overwinning

Stefan Kuipers

Met de top 4 van de interne competitie speelde het Bekerteam van Accres Apeldoorn woensdag 28 november tegen Lonneker. Hun sterkste speler moest zich helaas ziek afmelden, maar ze wisten toch een jong en verraderlijk team op de been te brengen.

Op het eerste bord speelde Stefan met wit een Rossolimo tegen Paul ten Vergert. Pogingen om de partij rustig te houden faalden en in de complicaties moest hij (Stefan) even vrezen voor zijn dame. Maar toen de stofwolken opgetrokken waren had hij een gezonde pion meer en blunderde zijn tegenstander even later nog meer materiaal.

Op het tweede bord speelde Thomas met zwart een 2.Pc3 Siciliaan tegen Fabian Stotyn, waarbij hij al snel flink onder druk kwam te staan. Hij kreeg een enorme aanval op zijn dak en heeft nog even geprobeerd de boel bij elkaar te houden, maar dat mocht helaas niet meer baten.

Op het derde bord speelde Marcel met wit een Najdorf tegen Jokim van den Bos. Vrij snel na de opening offerde hij een pion. Daar kreeg hij erg actief spel voor terug, maar de stelling leek nog wat onduidelijk. Toen zijn tegenstander zijn eigen dame had klem gezet, was het snel voorbij.

Op het vierde bord kwam Freddie in zijn geliefde Taimanov terecht tegen Robin Bos. Maar vlak na de opening speelde hij het onnauwkeurig en stond hij een behoorlijke tijd slechter. Zijn tegenstander had echter veel tijd nodig en kwam dat later tekort. In een slechtere stelling won Freddie vervolgens materiaal, waarna hij nog even een paar nauwkeurige zetten moest doen om de winst veilig te stellen.

Een keurige 3-1 overwinning, waarmee we de immer gevreesde eerste ronde hebben overleefd!



   Accres Apeldoorn (2240) Lonneker         (2091) 3-1
1. IM Stefan Kuipers 2430  Paul ten Vergert  2260  1-0
2. Thomas Beerdsen   2116  Fabian Stotyn     2145  0-1
3. Marcel Boel       2247  Jokim van den Bos 1987  1-0
4. Freddie vd Elburg 2165  Robin Bos         1972  1-0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten