zondag 30 oktober 2011

Enerverend duel in Den Bosch

Rien Bos

Accres Apeldoorn heeft op zaterdag 29 oktober 2011 met 5½ -4½ gewonnen van HMC Calder (Den Bosch). Het werd een enerverend duel en lange tijd was het onduidelijk wat de uitslag zou worden.
De Bosschenaren beschikken over een uitstekende locatie. Sociaal Cultureel Centrum "De Biechten" is een sociaal cultureel centrum waar men in het grand café heerlijk kan genieten van een kopje koffie al dan niet met iets lekkers, waar men welkom is voor een hapje of een drankje, waar men kan genieten van een heerlijke lunch, waar men gezellig kan biljarten, een centrum waar het bij mooi weer heerlijk genieten is op het terras direct gelegen aan het water met een prachtig uitzicht. De Biechten is ook het centrum dat bruist van allerlei activiteiten, cursussen , zangkoren, knutselclubjes, seniorencafé, dammen, biljarten, schaken, jeu de boules, kortom een breed scala aan activiteiten welke door allerlei verenigingen worden georganiseerd. Op het menu van het grand café stonden zowel oma's sudderlapjes met rode kool als opoe's gehaktballen met bloemkool (à € 7,75) en voor een kopje koffie betaal je slechts € 1,25. Kom daar maar eens om tegenwoordig! 

De Apeldoorners reisden vol optimisme af naar Den Bosch. Twee partijen waren reeds vooruitgespeeld. GM Sebastian Siebrecht (FIDE 2470) remiseerde  met wit tegen GM Daniël Fridman (FIDE 2652) en Nico Zwirs (FIDE 2176) won met zwart van FM Jasper Broekmeulen (FIDE 2388), waardoor de Apeldoorners voor aanvang van de wedstrijd al met 1½ -½ voor stonden.
Stefan Kuipers kwam snel tot remise tegen Geert van der Stricht. Beiden voelden er weinig voor in elkaars openingsvarianten terecht te komen, waardoor spoedig zetherhaling op het bord kwam.
Daarna ging het in rap tempo bergafwaarts: Twan Burg, David Miedema en David van Kerkhof wonnen vlot van respectievelijk Alexander Kabatianski, Armen Hachijan en Merijn van Delft.

Ilja Zaragatski en Roeland Pruijssers wonnen echter op virtuoze wijze hun partijen van Benjamin Bok en Jeroen Bosch en toen de partij Niels Ondersteijn – Arthur van de Oudeweetering gelijk eindigde, stond het dus 4½ -4½.

Deze stand was al bij de tijdscontrole bereikt. Alleen Sjef Rijnaarts zat nog volop in de partij tegen Paul Span. Bij de tijdscontrole stond het materieel gelijk, al had Sjef een (iets) betere stelling. Evengoed aan Sjef de eer in ieder geval een halfje en liefst meer binnen te halen. Sjef hield het hoofd koel en schoof zijn opponent bekwaam van het bord, al waren de volle resterende twee speeluren nodig alvorens zijn tegenstander bedroefd henen ging.


Zie ook:

  • Partijen
  • Stand & uitslagen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten